Onze bewoners

Wij wonen in Drenthe en Overijssel, in de woonplaatsen Hoogeveen, Assen, Steenwijk en Meppel. In het centrum of een woonwijk, in een wooncomplex of een rijtjeshuis, in een wat verouderde, een gerenoveerde zestiger-jaren of een gloednieuwe duurzame woning.

We voelen ons gezien door Woonconcept, waar mensen hun stinkende best voor ons doen. Maar ook denken we soms dat ze ons vergeten. Wij zijn trotse én minder trotse, tevreden én kritische, geïnteresseerde én minder betrokken bewoners van Woonconcept. Wij zijn jouw klanten.

Ingrid

Ingrid is moeder van vier en juf en intern begeleider op het Stadskwartier in Meppel. Zij woont in de gezellige wijk Ezinge.

Haar woning is onlangs gerenoveerd en dit bracht verschillende uitdagingen en bijzondere momenten met zich mee.! Maar ondanks de overlast die zo’n verbouwing meebrengt staat een ding staat vast. In dit prachtig verbouwde huurhuis blijven de geluksvogels nog graag veel jaren wonen.

Rinus

Rinus huurt sinds halverweg 2016 een standplaats in Meppel. Daarop heeft hij zijn eigen woonwagen laten bouwen.

“Op een kamp gaat alles gemakkerlijker, is alles gemoedelijker. Iedereen accepteert de ander zoals ‘ie is. En de gastvrijheid is kenmerkend: een gast is altijd welkom, kan altijd aanschuiven en mee eten wat de pot schaft. Je hebt een hechte band met al je buren, maar het is ook weer niet zo dat we elke avond samen zitten te pilsen. Het voelt gewoon gemakkelijker met elkaar, een huis is toch afstandelijker. Ik ben trot dat ik in een woonwagen woon.

David

David Ashness woont sinds oktober 2019 in een energieneutrale woning in Meppel. Dat David energieneutraal ging wonen, was een toevallige bijkomstigheid. “We woonden op een flat in de buurt en zochten naar meer ruimte.

“Overigens zijn er allerlei kinderziekten geweest met de woningen hier”, vertelt David. “Maar dat hoor ik van buren, zelf heb ik geen grote ongemakken gehad. Leuke bijkomstigheid: ik bouw – als het goed is – het eerste jaar een leuk spaarpotje op. Ik heb namelijk de termijnbedragen voor water en energie nog niet veranderd. Dus aan het eind van het jaar krijg ik dan geld terug. Dan zie ik een concreet bedrag wat ik bespaar aan energiekosten, en dat zal zeer waarschijnlijk een leuk bedrag zijn!”